Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vokiečiai remia Šilutės kultūros paveldo tvarkymo darbus

Publikuota: 2012 lapkričio 02 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

M. Bensenas (antras iš kairės) su Šilutės gražinimo draugijos nariais prie H. Šojaus dvaro. (Oresto Lidžiaus nuotr.)M. Bensenas (antras iš kairės) su Šilutės gražinimo draugijos nariais prie H. Šojaus dvaro. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Lietuvoje viešintis Vokietijos Beveršteto miesto vokiečių – lietuvių draugijos vadovas Martinas Bensenas (Martin Bensen) penktadienį Šilutės (H. Šojaus) dvare susitiko su Šilutės gražinimo draugijos nariais. Aptarti senųjų miesto kapinaičių koplytėlės vidaus remonto darbai, finansuojami vokiečių suaukotais pinigais, numatytos tolesnio bendradarbiavimo tvarkant šią istorinę amžinojo poilsio vietą gairės.

Beveršteto gyventojai – 6 fiziniai asmenys ir miesto evangelikų bendruomenė Šilutės kultūros paveldo objekto – senųjų miesto kapinaičių koplytėlės vidaus remontui jau suaukojo iš viso beveik 1700 eurų. Šie pinigai dar vasarą buvo pervesti į Šilutės gražinimo draugijos sąskaitą.

Koplytėlės vidų rugsėjo – spalio mėnesiais, rudeninės praktikos metu, remontavo Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos moksleiviai: išvedžioti elektros laidai vidaus apšvietimui, pertinkuotos sienos, atlikta kitų darbų. Statybinėms medžiagoms išleista 525,65 euro.

Dažymo ir kai kurie kiti vidaus apdailos darbai atidėti pavasariui. Turizmo ir paslaugų verslo mokyklos vadovybė patikino svečią iš Vokietijos, kad visi numatyti darbai bus atlikti iki Šilutės miesto šventės, kuri kitąmet bus rengiama gegužės 25 d.

Kadangi 2013 – aisiais sueis lygiai 100 metų, kai Šilokarčemoje buvo įkurta evangelikų liuteronų parapija, M. Bensenas teigia esąs įstikininęs, kad šilutiškiai per savo miesto šventę sulauks daug svečių iš Vokietijos – tai puiki proga parodyti, kaip čia prižiūrimas ir tvarkomas bendrą Lietuvos ir Vokietijos istoriją menantis paveldas, pakviesti juos toliau remti kapinaičių tvarkymo darbus.

300 eurų, taip pat surinktų iš Vokietijos geradarių, – koplytėlės langams – Šilutės gražinimo draugijai vasaros pabaigoje perdavė Šilutėje jau kuris laikas gyvenanti Brigita Čigirač.

Prieš Vėlines, šį trečiadienį, M. Bensenas buvo susitikęs su Šilutės r. savivaldybės mere Daiva Žebeliene. Daugiau…

Susiję str.: „Koplytėlės vidaus remontas – jau greitai“,
„Telkiamos tarptautinės pajėgos Šilutės paveldui tvarkyti“

Rašyti komentarą