Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Balsų pirkimas Šilutėje: pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas (papildyta)

Publikuota: 2012 spalio 26 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2012

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Antrąją išankstinio balsavimo dieną antrajame Lietuvos parlamento rinkimų ture, šį ketvirtadienį, policija Šilutėje sulaikė pilietį, įtariamą rinkėjų balsų pirkimu, kartu su trimis žmogeliais, galimai sutikusiais balsuoti už vieną iš kandidatų į Seimą Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje už tam tikrą atlygį.

Anot Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Simonos Šniaukštaitės, ši asmenų grupė balsuoti vyko vienu automobiliu, tačiau apie 14 val. juos sulaikė policijos pareigūnai. Tą pačią dieną policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 172 str. dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise.

Galimi savo pilietinės valios – rinkėjo balso pardavėjai po apklausos policijos komisariate buvo paleisti, rinkėjų balsų pirkėjui pareikšti oficialūs įtarimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise. Tačiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, S. Šniaukštaitė teigia negalinti atskleisti, kuriam iš kandidatų į Seimą Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje buvo perkami balsai.

Policija gavo iš viso 10 pranešimų apie galimus pažeidimus antrajame Seimo rinkimų ture Šilutėje, Pagėgių sąskaitoje – 2 pranešimai.

Dėl Seimo nario mandato šioje rinkimų apygardoje varžosi „tvarkietis“ Kęstas Komskis ir socialdemokratas Artūras Skardžius.

Pirmajame Seimo rinkimų ture Šilutėje buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Viena byla perduota teismui.

Antrojo rinkimų į Seimą turo išankstiniame balsavime Šilutės – Pagėgių apygardoje savo pilietinę valią jau atliko 930 rinkėjų. Palyginimui, pirmajame ture, kai dėl Seimo nario mandato šioje vienmandatėje apygardoje dar varžėsi 10 kandidatų, per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas balsavo 1473 piliečiai.

Susije str.: “Balsų pirkimas Šilutėje: šešėlis krenta ant dviejų partijų”

3 skaitytojų komentarai
karšis 2012 spalio 26d., 13:1878.61.50.150
Ne elitinė, o vidutinio rango (širpotreb) prostitutė už valandą ima 100-120 litų. O jūs, žmogeliukai, parsiduodate uūž 10 litų. Prašykite iš Komskio ir Skardžiaus komandų daugiau.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

silutiskis 2012 spalio 26d., 14:0488.118.206.69

Kreipkites i socdemus jie ir transporta siulo

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 9

Atsakyti

na jo 2012 spalio 26d., 14:2884.15.180.98
tik policijai kažkodėl ikliūna paksoidai

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą