Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasiklydę politikos klampynėje

Publikuota: 2012 spalio 19 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Etikos komisija, reikalaudama iš S. Skutulienės įrodymų, kad ji iš tikrųjų gydėsi, perlenkė lazdą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Etikos komisija, reikalaudama iš S. Skutulienės įrodymų, kad ji iš tikrųjų gydėsi, perlenkė lazdą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos socialdemokratų inicijuotas buvusios savo bendrapartietės Stasės Skutulienės politinis teismas dėl praleistų penkių iš eilės Tarybos posėdžių kuo toliau, tuo labiau darosi panašus į nevykusį politinės pornografijos aktą.

Buvusi Savivaldybės mero pavaduotoja S. Skutulienė – ne šventoji. Tai patvirtina ir jos mėginimas savo pasipelnymą neuždirbtais tūkstančiais iš Savivaldybės biudžeto pateisinti tokiomis pat kitų Tarybos narių, pirmiausia socialdemokratų, nuodėmėmis. Tačiau pastarųjų užmojus atimti iš savo buvusios lyderės Tarybos nario mandatą už nusižengimus, kurių ta nė nepadarė, peržengia ne tik politinio padorumo, bet ir sveiko proto ribas.

Šilutės r. savivaldybės tarybos veiklos reglamente (28 str. 6 p.) įtvirtinta nuostata, kad Tarybos nariai privalo informuoti Tarybos sekretoriatą apie nedalyvavimą posėdyje ne vėliau kaip 1 val. iki posėdžio ir nurodyti nedalyvavimo priežastis.

S. Skutulienė keturiais atvejais iš penkių šią prievolę įvykdė – apie savo nedalyvavimą posėdžiuose ji iš anksto pranešė telefonu Tarybos sekretoriatui ir, kaip „Šilutės ETA Žinioms“ šiandien patvirtino Tarybos sekretoriato moterys, nurodė nedalyvavimo priežastį – politikė gydėsi.

Nepaisant to, Savivaldybės tarybos Etikos komisija, vadovaujama žaliojo valstiečio Juozo Sauspreškio, praeitą penktadienį nusprendė paprašyti S. Skutulienės pateikti įrodymus, kad ji nuo birželio 12 d. iki rugsėjo 21 d. iš tikrųjų gydėsi.

Negana to, ateinantį antradienį planuojamas uždaras Etikos komisijos posėdis, kuriame komisija žada išklausyti konfidencialią S. Skutulienės ligos istoriją.

J. Sauspreškis teigia ir pats suprantantis, jog, vadovaujantis tarybos veiklos reglamentu, komisijos reikalavimas S. Skutulienei dokumentais pagrįsti, kad ji gydėsi, yra perteklinis, ir, anot Etikos sargų vado, jam jau ir praeitą penktadienį buvo aišku, jog buvusiai vicemerei reglamento pažeidimo net ir labai norėdamas nepripaišysi. „Tačiau, kadangi komisija tada taip nusprendė, tai mes jos (S. Skutulienės – red. pastaba) ir išklausysime, – telefonu šiandien aiškino Etikos komisijos pirmininkas. – Ir bus atsakymas, kad ji reglamento nepažeidė“. Ir ką čia bepridursi…

Nebent tai, kad pagal LR savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą Savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta arba jis netenka teisės eiti Savivaldybės tarybos nario pareigas, kai „jis be pateisinamos priežasties praleidžia iš eilės 3 Savivaldybės tarybos posėdžius, – pagal Savivaldybės tarybos Etikos komisijos teikimą ir Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą“ (87 str. 3 p.). Tačiau ir jame nėra išaiškinta, kaip savivaldybių tarybų nariai turi pateisinti savo pravaikštas.

Daugiau aiškumo galbūt atsiras planuojamame naujos redakcijos Savivaldybės tarybos veiklos reglamente. Žinoma, jeigu to panorės pati Taryba, – mat būtent jos deleguoti atstovai ir sudarys naujojo reglamento rengimo darbo grupės branduolį.

Susiję str.: „S. Skutulienės politinių įkapių siuvėjai daro pertrauką“, “Šilutės Taryboje žvanga kardai, laužomos ietys…”

Ne į temą

Ruduo Šilutėje…

Oresto Lidžiaus nuotr.

1 skaitytojų komentaras
Pilietis 2012 spalio 22d., 07:3088.119.138.11
Laikas Stasei pailsėti, pasigydyti. Taryboje vies tiek iš jos naudos, kaip iš ožio pieno.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą