Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės politikai vienijasi prieš K. Komskį

Publikuota: 2012 spalio 18 Kategorija: Aktualijos, Seimas 2012

Šilutės merė D. Žebelienė (centre) teigia irgi remianti A. Skardžiaus (dešinėje) kandidatūrą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Šilutės merė D. Žebelienė (centre) teigia irgi remianti A. Skardžiaus (dešinėje) kandidatūrą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Dauguma iš tolesnių rinkimų vienmandatėje Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje iškritusių kandidatų į Seimą ir (arba) jų kandidatūras čia kėlusių partijų skyrių antrajame rinkimų ture žada palaikyti socialdemokratą Artūrą Skardžių.

Žodinį A. Skardžiaus kandidatūros palaikymą jau pareiškė Šilutės krašto Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Sąjungos TAIP skyriai (šių partijų skyrių pirmininkai tai patvirtino ir šio straipsnio autoriui), artimiausiomis dienomis vietinėje spaudoje turėtų pasirodyti ir jų oficialūs pareiškimai.

Apie savo palaikymą A. Skardžiui ketvirtadienį įvykusioje spaudos konferencijoje, dalyvaujant pačiam socialdemokratų kandidatui ir šios partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, pranešė ir Šilutės rajono savivaldybės merė Daiva Žebelienė.

K. Komskis: 'A. Skardžiui antrajame ture bus sunkiau nei man'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

K. Komskis: 'A. Skardžiui antrajame ture bus sunkiau nei man'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos skyriai kol kas neapsisprendė, kurią kandidatūrą palaikyti siūlys savo rinkėjams: Šilutės žalieji valstiečiai apie savo apsisprendimą žada pranešti dar šią savaitę, o „darbiečiai“ – ateinantį pirmadienį, po partijos tarybos posėdžio.

Jokia paslaptis, kad viena iš priežasčių, paskatinusių Šilutės politikus jungtis į „bloką prieš Komskį“, yra vieši pranešimai, kad pastarasis pirmąjį rinkimų turą laimėjo ne visai švariais būdais – K. Komskis bei partija Tvarka ir teisingumas minimi tarp įtariamųjų rinkėjų balsų pirkimu.

Ne paskutinę vietą užima ir pamario krašto žmonių nenoras įsileisti į Šilutę Pagėgiuose jau įsigalėjusią Komskio tvarką ir teisingumą.

K. Komskis teigia, kad tokių politinių pareiškimų nesureikšmina, esą jų poveikis rinkėjams bus minimalus. „Ar jūs galite įsivaizduoti konservatorių rinkėją, balsuojantį už socialdemokratą?“ – retoriškai klausia Seimo narys.

Kita vertus, anot vieno iš Lietuvos „tvarkiečių“ lyderio, jis taip pat jau spėjo pakalbėti su daugumos partijų skyrių vadovais, todėl galintis teigti, kad ne visos jos palaikys A. Skardžiaus kandidatūrą. Todėl, K. Komskio manymu, daryti kokias nors išvadas dar per anksti.

„Vieną tikrai žinau – A. Skardžiui bus sunkiau nei man,“ – teigė telefonu K. Komskis.

Pirmajame rinkimų ture Šilutės – Pagėgių rinkimų apygardoje K. Komskis surinko per 27 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų – 5160, A. Skardžius – beveik perpus mažiau – 2750 balsų (14,53 proc.)

Beje, Šilutėje jau plinta skelbimai, kviečiantys gyventojus ateiti balsuoti ir neparsiduoti nesąžiningiems politikams (nuotraukoje kairėje).

.
.
.

Į temą

Pasitinkant A. Skardžių. (2012.10.18)

Oresto Lidžiaus nuotr.

13 skaitytojų komentarų
Jonas Varkala 2012 spalio 18d., 14:3181.7.78.91
„2012 m. rinkimuose į LR Seimą padaryta tiek akivaizdžių LRS rinkimų įstatymo pažeidimų, kad jų gausa bei sankaupa peržengia rinkimų legitimumo ribą. Rinkimų organizacinė pusė taip pat buvo nedovanotinai žemo lygio, ko nebuvo per visą nepriklausomybės laikotarpį. Politinė partija „Drąsos kelias“, remdamasi LR Konstitucija bei LR Seimo rinkimų įstatymo 92 ir 93 str., reikalauja skelbti 2012m. LR Seimo rinkimų rezultatus negaliojančiais ir rengti pakartotinus rinkimus. Tai darome ne dėl politinės naudos savo partijai, bet siekdami teisingumo bendrojo gėrio vardan, nes neteisingai išrinktas Seimas negali atstovauti tautai. Suprantama, pakartotiniai rinkimai būtų papildoma našta valstybės biudžetui, bet demokratijos ir moralinio visuomenės klimato nuostoliai, palikus rinkimų rezultatus galiojančiais, kainuotų daug brangiau. Pusės metų laikotarpį iki kitų rinkimų būtų galima panaudoti padėčiai ištaisyti“, – rašoma „Drąsos kelio“ pareiškime.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 10

Atsakyti

. 2012 spalio 18d., 21:2178.61.57.176
Gal visoje Lietuvoje rinkimus skelbti negalijančiais nereikia, bet Šilutės -Pagėgių apygardoje – būtinai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 5

Atsakyti

Jonas 2012 spalio 18d., 17:1378.61.76.156

Jo,jo matosi is nuotraukos , kad tam Skardziui labai reikia i seima,nes ta jo zmonele sedinti viduryje jau” tokia tokia,, gal moteriske atsigautu kai vyras pradetu alga parnesti namo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 20

Atsakyti

Nuomone 2012 spalio 19d., 09:5984.46.138.121
Gerbiamas Jonai, gėda nepažinti Šilutės merės D. Žebelienės. Merę suženijot su Skardžiu…Įdomi versija…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 1

Atsakyti

Gėda. 2012 spalio 18d., 17:5578.61.21.28
Geda uz tėvynainius, kurie parsiduoda pigiau nei Vilniaus geležinkelio stoties kekšės.
Išsigimėliai yra tie, kurie nesibodi pirkti balsus net iš jauniausiųjų rinkėjų.
Kviečiu visus susikietinti ir ateiti balsuoti. Geriau tegu mus valdo socdemai nei rusų maf. pinigų statytiniai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 10

Atsakyti

gėdai 2012 spalio 19d., 07:1078.61.76.156
Pagaliau pradekite mastyti. Skardzius keliauninkas is partijos i partija, kad bet kokia kaina patektu i seima. Ir dabar kaip jis vertinamas partijoje jei sarase buvo pastatytas 84 nr.
.Vejo jegaines tai neblogas bizniukas ,matyt jau ir Silutej KAZKA PATEPE, KAS LABAI LENGVAI PARSIDUODA UZ……………

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 10

Atsakyti

rita 2012 spalio 19d., 09:14195.182.76.59
jau turejom Edzina per 8 metus mačiau 2 kartus, o Komskis ir šventes remia ir Guntarskiui uodega prispaudė už žemių targavojimą ir šeip realios pagalbos kas kreipiasi sulaukia.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 17 Thumb down 19

Atsakyti

silutiskis 2012 spalio 19d., 14:1288.118.206.69
Visi savivaldybej issisiepe, palaiko Skardziu, nes gi jiems tai naudingiau, jei jis bus isrinktas isleks i vilniu ir cia tikrai nebegris… Tad savivaldybes siltuju kedziu atstovai visom keturiom uz Skardiu ir ramu aprupinta gyvenima su sauniaisiais Europiniais projektukais…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 10

Atsakyti

JDJ Šilutė 2012 spalio 19d., 16:2781.7.78.91
Sekmadienį 19 valandą Tomo Dapkaus vedamoje laidoje per LNK televiziją – apie aukščiausių valstybės vadovų šantažą, Seimo rinkimų klastojimą ir kuo baigsis aukščiausių policijos vadovų teismas. Taip pat pamatysite interviu su pirmąjį Seimo rinkimų ratą laimėjusios Darbo partijos lyderiu Viktoru Uspaskichu.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė nuogąstauja, kad Lietuvoje įsigali autoritarizmas, o prezidentė Dalia Grybauskaitė rezga politines intrigas. Laidoje parlamento vadovės pokalbis, demaskuojantis Valstybės saugumo departamento vykdomą slaptą aukščiausių valstybės vadovų ir jų šeimos narių sekimą bei tikrąjį „Baltųjų rūmų“ sostinės Daukanto aikštėje vaidmenį valstybėje. Ekspertai.eu apie tai rašė šioje publikacijoje: Kada tauta praregės arba kam skambina varpai. Nejaugi I. Degutienė išdrįso prabilti ir nusprendė pagaliau informuoti piliečius apie valstybei iškilusią grėsmę?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 2

Atsakyti

JDJ Šilutė 2012 spalio 22d., 16:4581.7.78.91

Neišdryso parodyti.
Galite pažiūrėti ekspertai.eu

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Anevas 2012 spalio 21d., 18:2878.61.237.27
Įdomus rinkimai,..Už K.KOMSKĮ balsuoti ,galėčiau,arčiau Šilutės, pamario,O kas tas A.SKARŽIUS yra,ką jis Šilutę prisimena,kada be rinkimu Šilutlė rūpėjo,bet ALGIS BALČYTIS kodėl nekėlė savęs į seimą kaip “soc dem?Daug kam Algis.B,patinka savo darbais,na bet A.Skardžius ką nuvaikė iki rinkimų?gerus tris darbus gal kas pamena(rinkiminiai plakatai nesiskaito)…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 5

Atsakyti

apie Algi B. 2012 spalio 22d., 13:2178.61.27.149
Man irgi patinka Algio B. darbai – blekinės statulos, stogai nuo bažnyčios ant savų namų arba anatolijaus nuplėšyti , suvargusios kiaulidės Šyšos vandenį kaimu kvepinusios.. bet aš jo nerinkčiau niekur, geriau eitu jis į pensiją.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

pakalne 2012 spalio 22d., 12:4982.135.211.147

skardzius blogiau nei enzinas. tik uz Komski.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 8

Atsakyti

Rašyti komentarą