Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Baidare – į Rusiją

Publikuota: 2012 rugpjūčio 03 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.

Pagėgių rinktinės pasieniečiai sulaikė du pramogautojus, kurie Skirvytės upėje dviviete baidare pažeidė Lietuvos ir Rusijos sieną.

Ketvirtadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai, vykdę tarnybą Rusnės upių pasienio kontrolės punkte, pastebėjo du asmenis. Jie dviviete baidare iš Pakalnės upės įplaukė į Skirvytę.

Informacijos apie šia plaukiojimo priemone pramogaujančius VSAT pareigūnai neturėjo, nors jiems privaloma pranešti apie bet kokį išplaukimą į pasienio vandenis.

Netrukus baidare plaukę vyras ir moteris VSAT pareigūnų akivaizdoje sparčiai perplaukė Skirvytę ir atsidūrė Rusijos vandenyse.

VSAT pareigūnai pramogautojų pareikalavo plaukti atgal. Grįžtančią baidarę sustabdė atplaukęs tarnybinio pasieniečių katerio „Texas 580“ ekipažas bei parlydėjo į Rusnės upių pasienio kontrolės punktą.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad dviejų šalių sieną vandens telkinyje neteisėtai kirto 28-erių Tauragės miesto gyventojas ir 27-erių Jurbarko rajono gyventoja.

Abu pramogautojai pasieniečiai paaiškino, kad pažeidimą padarė netyčia – jie esą supainiojo žemėlapyje pavaizduotas upes ir pamanė plaukiantys Vorusne.

Vyrui ir moteriai VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teisenas už valstybės sienos pažeidimą dėl neatsargumo.

Tauragiškiui ir Jurbarko rajono gyventojai įteikti šaukimai atvykti į Šilutės apylinkės teismą. Pramogautojams gresia administracinės baudos nuo 250 iki 500 litų.

VSAT inf.

2 skaitytojų komentarai
fktfktyft 2012 rugpjūčio 3d., 23:3478.61.17.225

reikia atidziau zemelapi suprasti, tiek tu ir problemu.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Svajunas 2012 rugpjūčio 5d., 14:3878.61.30.28
Bausti negalima pasigailėti. Aš tai žinau kur kablelį padėčiau bet žinu kur padės pasieniečiai. Ar nebuvo galima apsiriboti ispėjimu, ar tie žmogeliai piktybiški. Blogai taip.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą