Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rajono taryba – prieš naftininkų užmačias Kintuose

Publikuota: 2012 gegužės 24 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Savivaldybės taryba, paisydama Kintų bendruomenės nuomonės, antrą kartą per pastaruosius dvejus metus balsų dauguma atsisakė pritarti Lietuvos ir Danijos UAB „Minijos nafta“ užsakymu parengtai naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo (toliau – PAV) programai ir užkirto naftininkams kelią į Kuršių marių pakrantę siurbti juodojo aukso.

Taryba, priimdama tokį sprendimą, taip pat vadovavosi Šilutės rajono strateginiu plėtros planu 2005-2014 metams, kuriame pagrindiniu prioritetu patvirtinta turizmo sektoriaus plėtra panaudojant ir išsaugant kultūrinį-istorinį paveldą bei unikalius Pamario krašto gamtos išteklius, Šilutės rajono savivaldybės teritorijos bendruoju planu, kuriame nėra numatyta naftos gamyba ir net nėra pažymėta, kad toje teritorijoje yra naftos ištekliai, ir kitais argumentais.

Šilutės r. savivaldybės tarybą pakartotinai svarstyti PAV programą buvo įpareigojęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kuriam ankstesnis Tarybos sprendimas nepritarti PAV programai pasirodė nepakankamai motyvuotas.

Už tai, kad nebūtų pritarta PAV programai, balsavo 25 Tarybos nariai iš 26 dalyvavusių ketvirtadienio posėdyje.

Balsavimą stebėjęs UAB „Minijos nafta“ vyr. finansininkas Virgilijus Petuška po posėdžio teigė, kad toks Tarybos sprendimas jam nebuvo jokia staigmena.

„Tikėjausi tokio sprendimo. Tegul Kintai kuria sau kurortinę teritoriją, o mes dabar turime svarbesnių projektų – pradėjome vykdyti skalūno dujų paiešką, – ramiai komentavo V. Petuška. – Mano misija baigta, dabar kiti spręs, kaip elgtis bendrovei po tokio Tarybos sprendimo“.

Vis dėlto „Minijos naftos“ atstovas neatmeta ir tokios galimybės, kad bendrovėje gali būti priimtas sprendimas iš naujo kreiptis į teismą.

3 skaitytojų komentarai
raimis 2012 gegužės 24d., 20:1084.15.190.239
Dėkui Dievui panašu, kintiškiai laimėjo…:)

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 7

Atsakyti

Kitas 2012 gegužės 25d., 08:11195.182.76.59
Kas tas vienas kuris balsavo prieš?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

Protingas sprendimas 2012 gegužės 25d., 19:2978.61.43.185

Gaila, kad ne iš karto…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą