Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Cirkas išvažiavo, bet klounai pasiliko

Publikuota: 2012 gegužės 16 Kategorija: Nuo'monės

Būtent šis ironiškas posakis toptelėjo galvon, šiandien savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komitete klausantis „darbiečio“ Sauliaus Stankevičiaus viešo „prisipažinimo“, kad jam, išsilavinusiam verslininkui, kaip pats dažnai pabrėžia, ir politikui, besiruošiančiam didžiajam žygiui į Seimą, vis dar sunkiai sekasi suprasti lietuvišką raštą.

Tikiuosi, ne visi dar pamiršot, kaip prieš nepilnas tris savaites, balandžio 26 d., Taryba balsavo dėl nepritarimo naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo (toliau – PAV) programai. Tačiau dėl visa ko priminsiu: 12 Tarybos narių balsavo už tai, kad tai PAV programai nebūtų pritarta, prieš tokį sprendimą pasisakė du politikai, 12 nebalsavo (susilaikė). Asmeniniai balsavimo rezultatai – str. „Išdavystė: Šilutės tarybos opozicija „dėjo“ ant Kintų bendruomenės“.

Iki šiol negaliu pamiršti ir kai kurių Tarybos narių viešos atgailos, kurią, kaip teko nugirsti, išprovokavo šis asmeninių balsavimo rezultatų paviešinimas.

Man paskambinęs liberalcentristas Vytautas Laurinaitis, kurio balsas irgi galėjo turėti lemiamos įtakos priimant sprendimą, teisinosi, kad klaidingai suprato Tarybai pateiktą svarstyti sprendimo projektą, todėl balsuodamas neva paspaudė ne tą balsavimo pultelio mygtuką. Plačiau str. „Po kintiškius šokiravusio sprendimo – Šilutės politikų atgaila“.

Kiek vėliau vieno Šilutėje leidžiamo laikraščio puslapiuose V. Laurinaičio bendrapartietis Algirdas Gečas pamėgino išpirkti savo kaltę, teigdamas, kad „greičiausiai opozicija tiesiog užsipolitikavo“…

Šiandien pasižymėjo S. Stankevičius.

Nežinau, ar jis buvo nuoširdus, ar tik mėgino kažką suvaidinti, tačiau, patikėkit, stebint jo „pasirodymą“ iš šalies, taip ir norėjosi paklausti: „Žmogau, ką tu čia veiki?“

Šiandien komitetui buvo pateikti du alternatyvūs sprendimo projektai dėl naftininkų užsakymu parengtos PAV programos: viename projekte buvo siūloma pritarti PAV programai, antrajame, kaip ir prieš nepilnas tris savaites, – nepritarti. Komitetas balsuodamas turėjo nuspręsti, kurį sprendimo projekto variantą teikti Tarybai svarstyti.

Aiškiau, regis, ir būti negalėtų.

Tik ne S. Stankevičiui.

Pasinaudodamas posėdžio pirmininko teise kalbėti pirmam (komiteto pirmininkė Daiva Žebelienė šiuo metu serga, todėl posėdyje nedalyvavo), S. Stankevičius pirma pažėrė pretenzijų dėl neva blogai suformuluoto baladžio 26 d. sprendimo projekto (toliau panašiai kaip V. Laurinaitis), o vėliau, jau baigiantis diskusijai, kurį sprendimo projektą teikti Tarybai, ir kai visiems kitiems komiteto nariams jau viskas buvo aišku, arba jie dėjosi viską supratę, Šilutės „darbiečių“ lyderis neiškentė nepridūręs, kad jam „iš tų dviejų tekstų niekas neaišku“…

Dar labiau nustebino S. Stankevičiaus klausimas Kintų bendruomenės nariui Andriui Varnui (galbūt juokais?): „O ką daryti, kad jie (naftininkai) labai nori (gręžti žemę prie Kintų)?“

Nežinau, ką tuo metu sau pagalvojo A. Varnas su kitais į komiteto posėdį atvykusiais kintiškiais, bet asmeniškai man susidarė įspūdis (žinoma, galiu ir klysti, o tai visai žmogiška), kad S. Stankevičius, švelniai tariant, neturi didelio noro atstovauti Kintų bendruomenei, kuri per pastaruosius 10 metų jau ne vieną kartą vieningai pasakė „ne“ juodojo aukso verslovei Kuršmarių pakrantėje, kurios taip geidžia UAB „Minijos nafta“ (bendruomenės nuomonė ir interesai, mano giliu įsitikinimu, Tarybos nariams turėtų būti svarbiausi), juolab, kaip šios dienos posėdyje priminė Arvydas Jakas, „yra pažeidžiami teisės aktai“ – tai yra naftininkų nusižiūrėta vieta yra už jiems suteikto licencinio ploto ribos.

Didelio noro ginti savo kaimynų kintiškių interesų neparodė ir Ventėje gyvenantis Šilutės rajono konservatorių lyderis Šarūnas Laužikas. Jis siūlė komitetui teikti Tarybai abu sprendimo projekto variantus, teigdamas, kad “tada bus viskas aišku”. Tačiau su tuo nenorėjo sutikti mero pavaduotojas “tvarkietis” Vaidas Pavilonis, nes, jo nuomone, tokiu atveju būtų “dar daugiau neaiškumo”.

Š. Laužikui taip pat buvo paaiškinta, kad komitetas Tarybai turi teikti tik vieną sprendimo projekto variantą.

Viskas baigėsi tuo, kad komiteto nariai, nors kai kurie iš jų ir nelabai noriai, bet vis dėlto vienbalsiai nusprendė teikti Tarybai antrąjį sprendimo projekto variantą, kuriame juodu ant balto parašyta „Nepritarti UAB ,,Minijos nafta“ naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo programai“.

Tad viskas spręsis kitą ketvirtadienį, gegužės 24 d.

O pabaigai noriu priminti Tarybos nariams seną posakį, kad už viską bus atlyginta. Anksčiau ar vėliau.

Kaip visada be pykčio,
Orestas

8 skaitytojų komentarai
D. Pirštas 2012 gegužės 15d., 21:1081.7.78.252
Gerai pasakyta. Saiku pagal nuopelnus bus Jums atseikėta, beje, be jokio viešinimo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 0

Atsakyti

sentencija 2012 gegužės 16d., 08:2881.7.78.91
Būti žmogumi–tai savo laimės negrįsti kitų nelaime. Fiodoras Dostojevskis

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

saulius 2012 gegužės 16d., 08:3982.135.197.123

Daug sau leidi gudruoli..

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 24

Atsakyti

Saulė 2012 gegužės 16d., 09:2484.15.179.232
Kaip gerai, kad dar nors vienas Orestas parašo kas vyksta savivaldybėje, o tai žmogau visai nieko nebežinotum. Tik kas ką pasveikino, kokia šventė įvyko, kas kokį šau Šilutės elitui surengė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 3

Atsakyti

taip saule 2012 gegužės 16d., 13:3781.7.78.91
Yra trys laikaščiai, ką jie rašė ir rašo mes žinome. Visi jie yra daugiau ar mažiau priklausomi. Kartais ir jie parašo… Konservatoriai žadėjo, kad prieš rinkimus sumažins pvm. Jie tai padarys. Jiems reikia reitingų, reklamos ir kitokio palankumo iš ketvirtosios valdžios. Nesumažins mėsai ir kitiems produktams kaip yra Lenkijoje, o sumažins žiniasklaidai, kad per ją galėtų ir toliau mus šerti pažadais. Argi šito mums reikia. Negi mes negalime susivienyti, ir parodyti savo vienybę. Padėkime išnaudotojus ir visokio plauko nenaudėlius į savo vietą..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

Edvardas 2012 gegužės 16d., 16:1688.118.204.12

Nu kas čia per geltonoji spauda, ponas Orestai, eik į kokią nors TV laidą ir juokink ten žmones su savo komentarais straipsniuose :)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 27

Atsakyti

Anevas 2012 gegužės 16d., 18:0678.61.237.27
Gerai,kad Orestas parašo mano nuomone,neleidžia jis politikams ir biurokratams užmigti ant”laurų”,kažką sužinome.Gerai,kad druskos biurokratams ant skaudančios vietos pabarsto,išeitu,kad dalis tiesos yra?(jei neaktualu,galima neskaityti,ir nekomentuoti),bet…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 4

Atsakyti

stebėtojas 2012 gegužės 18d., 20:5178.61.235.47
Pasirodo, kad yra dar nefinansuojamų žurnalistų

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą