Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kuršių marių ledu į Rusiją nuklydę žvejai grąžinti į Lietuvą

Publikuota: 2012 kovo 02 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

Roberto Kubiliaus asociatyvi nuotr.Roberto Kubiliaus asociatyvi nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Rusijos Federacijos pasieniečiai per Panemunės kontrolės punktą grąžino tris lietuvius, kurie trečiadienio rytą pažeidė sieną ir Kuršių marių ledu pateko į kaimyninės šalies teritoriją.

Už tai jiems Kaliningrado (Karaliaučiaus) srities pasieniečiai skyrė pinigines baudas. Grąžintas ir pažeidėjų keturratis motociklas bei savadarbės ledo rogės, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Ketvirtadienį ant Karalienės Luizos tilto per Nemuną, kuriuo eina valstybinė siena, susitiko Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai ir Rusijos pasieniečiai. Pastarieji perdavė Lietuvos pasieniečiams 49-erių Šilutės rajono gyventoją ir 50-ies bei 53-ejų klaipėdiečius.

Šią trijulę kaimyninės šalies pareigūnai sulaikė, kai trečiadienį lietuviai keturračiu motociklu su prikabintomis rogėmis Kuršių mariose pažeidė sieną ir pateko į Rusijos teritoriją. Už sienos pažeidimą dėl neatsargumo jiems skirtos piniginės baudos po 2000 Rusijos rublių (apie 177 litus).

Panemunėje įvykusio susitikimo metu Rusijos pareigūnai grąžino ir pažeidėjų keturratį motociklą „Yamaha Grizzly“ bei savadarbes ledo roges.

Po apklausos Pagėgių rinktinės pasieniečiai Šilutės rajono ir uostamiesčio gyventojus paleido. Jiems įteikti šaukimai po savaitės atvykti į Neringos užkardą, kur pradėta administracinės bylos teisena dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo. Mat būdami Lietuvos pusėje Kuršių mariose nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje Šilutės rajono gyventojas ir klaipėdiečiai neturėjo privalomo pasieniečių leidimo.

Šiuos sienos pažeidėjus trečiadienį techninėmis priemonėmis kontroliuodami Kuršių marias ir jomis einančią sieną su Rusija pastebėjo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai. Jie užfiksavo, kad vienas iš ant ledo buvusių keturračių motociklų maždaug už 8 km nuo Briedžių salos kranto neteisėtai kirto sieną iš Lietuvos į Rusijos teritoriją.

Apie tai buvo pranešta Kuršių mariose budėjusiai VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivo ant oro pagalvės „Christina“ įgulai. Ši radijo ryšiu susisiekė su Rusijos pasieniečiais iš jų laivo „Velbot“.

Netrukus iš jų gauta informacijos, kad Karaliaučiaus srities pareigūnai sieną kirtusius lietuvius sulaikė savo teritorijoje už 6 km nuo valstybės sienos.

Rašyti komentarą