Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės labdaros krautuvėje darosi ankšta

Publikuota: 2010 kovo 03 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Pasak A. Gečienės, Šilutės labdaros krautuvei vis dar stinga patalpų. (O. Lidžiaus nuotr.)Pasak A. Gečienės, Šilutės labdaros krautuvei vis dar stinga patalpų. (O. Lidžiaus nuotr.)

Po žiemos labdaros krautuvės veiklą atnaujinusios Šilutės moterys katalikės kelią vis tą patį klausimą: kada joms bus skirta daugiau patalpų gyventojų labdara atneštiems daiktams sudėti?

Anksčiau Šilutės moterų katalikių draugijos labdaros krautuvė veikė centrinėje miesto dalyje, prie Kultūros ir pramogų centro. Tačiau praeitais metais kilnią misiją vykdančios moterys buvo iš ten išprašytos. Savivaldybės rūpesčiu joms buvo suteiktos 35 kv. m ploto patalpos miesto pakraštyje, Šilutės ligoninės morge.

Pasak moterų katalikių, naujoji labdaros krautuvė tapo sunkiau pasiekiama ne tik miesto varguoliams, bet ir joms pačioms. Mat visos 15 moterų, kurios pamainomis darbuojasi krautuvėje, yra garbaus amžiaus.

Tačiau jos dėl to per daug nesiskundžia. Draugijos narėms labiau rūpi, kad turėtų kur padėti žmonių atneštus daiktus, ir skurstantiems šilutiškiams nereikėtų stumdytis prie dėžių su drabužiais.

labdaros krautuvėAnot draugijos pirmininkės Albinos Gečienės, morgo darbuotojai leido joms – moterims katalikėms – naudotis dar ir koridorium. Tačiau labdaros krautuvei ir to maža. Patalogoanatomai, sako, sutiktų užleisti ir dar vieną patalpą. Tačiau tam reikia Šilutės ligoninės vadovybės leidimo.

Savo rūpestį dėl patalpų moterys katalikės šį trečiadienį išsakė Šilutės r. savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjui Alvidui Šimelioniui, kai šis aplankė labdaros krautuvę su dėvėtų drabužių ryšuliu rankose ir gana gausia vietos žiniasklaidos atstovų palyda.

A. Šimelionis pažadėjo, kad imsis spręsti moterų katalikių problemą, papasakojo joms apie Savivaldybės planus statyti labdaros krautuvės kaimynystėje naują įstaigą, kurioje bus teikiamos nakvynės, laikino prieglobsčio ir kitokios socialinės paslaugos.

Šilutės labdaros krautuvė veikia dvi dienas per savaitę – pirmadienį ir trečiadienį. Ir nebūna dienos, kad į ją kas neužsuktų. Pavyzdžiui, kovo 1 d. krautuvėlė sulaukė net 14 varguolių, o trečiadienį per pirmą darbo valandą drabužių sau čia pasirinko 5 miestelėnai.

Labdaros krautuvę Šilutėje moterys katalikės įkūrė 1997 m. Lig šiol jos ten darbuojasi be jokio atlygio. Šiemet bene pirmą kartą joms buvo pasiūlyta rengti projektą finansinei paramai iš Savivaldybės biudžeto gauti.

3 skaitytojų komentarai
mamukas 2010 kovo 4d., 20:5184.32.215.23

reikėtų šiais kilniais tikslais dirbančias moteris apdovanoti ar skirti joms nominaciją nejaugi niekas per tiek metų neįvertino jų triūso. Tiesiog gėda už šilutiškius.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

soc.darbuotoja 2010 kovo 7d., 17:4178.61.131.138

silutes socialinių darbuotojų asociacija pristatė nominacijai, deja…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

viktoras 2014 lapkričio 27d., 19:2784.15.190.230

Pirma karta girciu api lapdara silutija tik netikiu kad as atieciau man kas dotu lapdara

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą