Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lenkijoje pasirašyta kultūrinio projekto įgyvendinimo sutartis

Publikuota: 2012 sausio 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Šilutės r. savivaldybės nuotr.Šilutės r. savivaldybės nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės atstovų delegacija grįžo iš darbinio vizito (2012 m. sausio 16-20 d.) Lenkijoje, Gdansko Pruščo mieste, kur Administracijos direktorė Ida Vasiljevienė su Lenkijos ir Švedijos atstovais pasirašė kultūrinio projekto „Kultūros paveldo išsaugojimas Pietų Baltijos regione – Craftland“ įgyvendinimo sutartį, praneša savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrius.

Projekto vadovai bei darbo grupės nariai susitiko su projekto partneriais iš Lenkijos Gdansko Pruščo Gminos ir Švedijos Foteviken muziejaus. Partneriai aptarė Pietų Baltijos programos reikalavimus, projekto tikslus, biudžeto paskirstymą atskiriems partneriams bei veikloms, partnerių atsakomybę bei pareigas. Šilutės rajono savivaldybės administracijai skirta 103 773,00 eurų renginių įgyvendinimui, kurie vyks 2012 – 2014 m. Lietuvoje, Lenkijoje bei Švedijoje. Taip pat aptarė, kaip planuojamus renginius vizualizuoti, diskutavo projekto klausimais. Esminis projekto tikslas – užmegzti tarptautinį- tarpkultūrinį dialogą, įtraukti vietos bendruomenę į programos veiklą, siekti išsaugoti kultūrinį paveldą bei užtikrinti ilgalaikį bendradarbiavimą tarp partnerių. Juo siekiama išsaugoti bei populiarinti regiono kultūros paveldą, liaudies amatų tradicijas, papročius.

Per vienerius metus kiekvienoje šalyje numatoma surengti po vieną kultūrinį renginį, orientuotą į tradicinius šalių amatus, miestų turnyrus arba folkloro festivalį.

Šilutiškiams teks pirmiesiems organizuoti Folkloro festivalį, į kurį atvyks ir Lenkijos bei Švedijos kolektyvai. Folkloro festivalio idėją, kuris vyks jau 2012 m. gegužės mėn., šilutiškiai pristatė partneriams vizito Lenkijoje metu. Meras Virgilijus Pozingis susitiko su ilgametės partnerės Gdansko Pruščo miesto gminos burmistru Janusz Wrobel, aptarė projekto įgyvendinimo detales bei tolimesnes bendradarbiavimo galimybes.

Vizito metu buvo aptartos ir naujo projekto teikimo galimybės, kuriame ketina dalyvauti partneriai iš Gdansko Pruščo Gminos, Zelenogradsko rajono ir Šilutės rajono savivaldybių. Zelenogradsko rajono savivaldybės atstovai taip pat buvo atvykę aptarti projekto sąlygų. Iš planuojamo projekto lėšų Savivaldybė ketina sutvarkyti Šilutės istorinį miesto parką.

Projektas finansuojamas pagal Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos priemonę „Europos teritorinis bendradarbiavimas“.

3 skaitytojų komentarai
žalias 2012 sausio 27d., 09:0985.206.87.248

Koks “euroremontinis sutvarkymas” laukia Šilutės istorinio miesto parko? Leiskit atspėti – didžiausias troškimas yra spalvotų betoninių trinkelių takai. Juk taip gražu Palangoj, Basanavičiaus g. …… ir Pagėgiuose.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

mokėtojas 2012 sausio 27d., 19:2684.15.185.135
Įdomu kiek šita ekskursija kainavo mums mokesčių mokėtojams, gal žurnalistas gali pasidomėti

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

n 2012 vasario 3d., 17:1985.206.22.190

negali jie uz jusu pinigus vaziuoti, yra tokie dalykai kaip europos parama, kaimo turizmo ar kazkokiai ten pletrai :) uz juos kiek pamenu jau ne pirma karta keliauja.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą