Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Sulaikyta kontrabandos siunta ir tris pagėgiškiai

Publikuota: 2011 spalio 13 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Sieną su Rusija saugantys pasieniečiai sulaikė du Nemunu iš Kaliningrado srities atplukdytus rūkalų krovinius. Į areštinę uždaryti ir trys pareigūnams žinomi pagėgiškiai – uždarosios akcinės bendrovės direktorius, vadybininkas ir niekur nedirbantis vyras.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai, patruliavę ties Karceviškių kaimu, sekmadienio naktį naktinio matymo įranga užfiksavo Nemunu plaukiantį asmenį. Jis kirto upės viduriu einančią valstybės sieną.

Į įvykio vietą nuvykęs pasieniečių ekipažas Lietuvos krante prie Nemuno aptiko 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių su Rusijos banderolėmis. Dėžės buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele ir lipnia juosta bei surištos tarpusavyje.

Rūkalus atplukdęs žmogus spėjo pasprukti atgal.

Tirdami šio įvykio aplinkybes pirmadienio naktį pasieniečiai surengė pasalą. Apie 1.20 val. VSAT pareigūnai Lazdėnų kaime pastebėjo, kaip Nemunu iš Rusijos į Lietuvos krantą pradėjo plaukti guminė valtis su pakabinamu varikliu. Ja buvo gabenamas dėžių krovinys.

Valtis kirto sieną ir priplaukė prie Lietuvos kranto. Joje buvę du asmenys bendrams Lietuvos krante perdavė dėžes, kurios buvo sukrautos į automobilį “Audi 100 Avant”. Atplaukusieji iš Rusijos, matyt, pajutę pavojų, Lietuvos krante likimo valiai paliko valtį ir patys skubiai nuplaukė atgal į Rusiją.

Tuo pačiu metu iš šios vietos į Lietuvos gilumą nuvažiavo taksi ženklais paženklintas automobilis “Volkswagen Passat”, į kurį cigarečių nebuvo kraunama.

Pasieniečiai sulaikė “Audi 100 Avant”, kuriame rado 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių su Rusijos banderolėmis. Vairuotojas buvo pasišalinęs.

Netrukus surengę pasalą taksi automobilį ir jį vairavusį 35-erių Pagėgių savivaldybės gyventoją Specialiosios paskirties būrio pareigūnai sulaikė už kelių kilometrų esančiame Stoniškių miestelyje. Stoniškiuose į pasieniečių pasalą pateko ir dar du su minėtais kontrabandos sulaikymais siejami ir gerai teisėsaugos pareigūnams žinomi 22-ejų ir 26-erių Pagėgių savivaldybės gyventojai.

Šiai trijulei pareigūnai jau anksčiau yra pritaikę organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštinę. Vyksta ikiteisminis tyrimas.

VSAT inf.

1 skaitytojų komentaras
urodas 2011 gruodžio 18d., 11:0178.61.90.143

tikriausiai badu nemarino, dave pavalgyti?????

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą