Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Apdovanoti Traksėdžių durpyno gaisre pasižymėję ugniagesiai

Publikuota: 2011 birželio 16 Kategorija: Aktualijos

Giedrės Šilinskaitės, 'Vakarų ekspresas', nuotr.Giedrės Šilinskaitės, 'Vakarų ekspresas', nuotr.

Už drąsą, pasiaukojimą ir profesionalumą gesinant šių metų birželio 6 d. Traksėdžių durpyne kilusį gaisrą trys Šilutės ugniagesiai gelbėtojai apdovanoti Vidaus reikalų ministerijos pirmojo laipsnio atminimo ženklais „Tėvynės labui“, dar dviem įteiktos Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio padėkos.

Atminimo ženklai „Tėvynės labui“ įteikti Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) viršininkui vidaus tarnybos majorui Rimantui Mačijauskui, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkui vidaus tarnybos majorui Arūnui Ališauskui ir budinčios pamainos vyriausiajam ugniagesiui gelbėtojui vidaus tarnybos vyresniajam puskarininkiui Virginijui Bagočiui.

Ministro padėkas gavo Šilutės PGT budinčios pamainos skyrininkas vidaus tarnybos vyresnysis puskarininkis Sigitas Galovčenka ir budinčios pamainos vadas vidaus tarnybos vyresnysis leitenantas Donatas Šikšnius.

„Šilutės ETA žinių“ šaltinių teigimu, Traksėdžių gaisro gesintojams artimiausiu metu žada nusilenkti ir Šilutės r. savivaldybės vadovai.

Bendrovei „Klasmann-Deilmann Šilutė“ priklausantis durpynas užsiliepsnojo birželio 6 d. Atskirais židiniais degė apie 100 hektarų. Pasitelkus karių, durpyno darbuotojų ir savanorių pajėgas, ugniagesiams gelbėtojams likviduoti gaisrą pavyko per penkias dienas.

3 skaitytojų komentarai
edward's 2011 birželio 16d., 20:0678.61.31.33
Sveikinu visus pasizymejusius gaisro gesinime
Jus saunuoliai
Teko girdeti pasisakymu,kad gaisras gali buti likviduotas per menesi
JUS tai padarete maksimaliai greitai
Dar karta, JUS SAUNUOLIAI

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Joo 2011 birželio 17d., 05:3878.59.39.35

Jo, šaunuoliai, kas degė, sudegė, ir operatyviai užgesino nuodegulius. Galėtų ne tik adovanojimus suteikti bet ir paskirti rentas iki gyvos galvos. Žinoma dirbo žmonės, bet jų darbas eilinis ir niekuo nesiskiria nuo kasdieninio darbo lygiai tokio pat kaip alinančiai dirba per karščius ūkininkai šienapjūtės ar derliaus nuėmimo metu, ar kelininkai kai per karščius kloja afaltą, ir pan. Na žinoma, daugiausiai drąsiai ir pasiaukojančiai lakstė po dūmus viršininkai, sutriko jų maitinimosi režimas, numetė svorio, jie verti didvyrių vardų.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

S. 2011 birželio 17d., 07:5588.216.84.126

Ačiū! Jūs esate Gaisrininkai iš didžiosios raidės.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą