Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Įsivažiuoja vėjo jėgainių parko Čiūtelių kaime statybos

Publikuota: 2011 kovo 29 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Viliaus Mačiulaičio, 'Vakarų ekspresas', nuotr.Viliaus Mačiulaičio, 'Vakarų ekspresas', nuotr.

UAB “Naujoji energija” pasirašė vėjo turbinų tiekimo sutartį Šilutės rajone, Čiūletių kaime, statomam 39,1 megavatų galios vėjo jėgainių parkui.

Pagal pasirašytą susitarimą Vokietijos vėjo jėgainių gamintoja “Enercon GmbH” pagamins 17 “E82 E2″ modelio turbinų.

2,3 megavato galios generatoriai ant 108 metrų aukščio bokštų bus sumontuoti vėjo jėgainių parke Čiūtelių kaime (Saugų sen.).

Tai jau trečiasis įmonių grupės “4energia”, valdančios Čiūtelių vėjo jėgainių parką, projektas Lietuvoje, kuriam turbinas tiekia “Enercon GmbH”.

Čiūtelių vėjo jėgainių parkas pradėtas statyti praėjusių metų lapkritį, jį planuojama užbaigti iki 2012-ųjų sausio. Planuojama, kad vėjo jėgainių parkas per metus sugeneruos daugiau nei 105 gigavatvalandes elektros energijos.

Baigus statybos darbus, tai bus didžiausias vėjo jėgainių parkas Baltijos šalyse.

“Džiaugiamės, galėdami įnešti  indėlį kuriant energetiškai saugesnę ir švaresnę Lietuvą”, – sakė bendrovės ”4energia” direktorius Tadas Navickas.           

UAB “Naujoji energija“ priklauso įmonių grupei “4energia”, kuri įgyvendina atsinaujinančios energetikos projektus Baltijos ir Skandinavijos šalyse. Ši grupė Lietuvoje yra įrengusi du vėjo jėgainių parkus Šilutės ir Kretingos rajonuose, kurių bendras pajėgumas 26 MW ir vykdo 13,8 MW parko Šilalės rajone bei 39,1MW parko Čiūtelių kaime projektus.

Vasario 23 d. UAB “Naujoji energija” kartu su vėjo energetikos bendrovėmis “Iverneta” bei “Šilutės vėjo projektai” su Šilutės r. savivaldybe pasirašė ketinimų protokolą dėl paramos fondo įkūrimo, į kurį vėjo energetiką rajone plėtojančios bendrovės žada pervesti 1,1 lito už kiekvieną vėjo jėgainių parkuose pagamintą ir parduotą elektros energijos megavatvalandę (MWh).

Iš šio fondo būtų finansuojami Šilutės rajono bendruomenių, taip pat socialiniai ir aplinkosauginiai projektai. Manoma, kad įdarbinusios visas Šilutės rajone statomas ir planuojamas statyti vėjo elektrines, ketinimų protokolą pasirašiusios įmonės į fondą galėtų pervesti iki 1 mln. litų per metus. “Šilutės ETA žinios” apie tai rašė str. “Vėjo energetikai Šilutei žada milijoną” .
 
“Vakarų ekspreso” ir “Šilutės ETA žinių” inf.

2 skaitytojų komentarai
remigijus 2011 liepos 31d., 14:4590.130.137.175

VĖJO JĖGAINĖS STATOMOS ČIUTELIUSE PAŽEIDŽIANT NORMINIUS TEISINIUS AKTUS

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

martynas 2015 spalio 25d., 14:4978.61.62.69

delko neraso ciuteliu namu statybas

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą